BBQ og flate insekter

DSC_0608.JPG«Make sure you take all your values with you when you leave the aircraft, so that your personal belongings like cell phones, stereo radios or small children are not left behind.»

Purseren på Virgin Atlantics flight 201 fra Sydney lirer av seg den ene morsomheten etter den andre. «We are pleased to annonunce that we are introducing a new volunteer help service for a quicker transit,» sier han mens vi taxer inn i til riktig gate i Hong Kong. «Anyone who wants to help clean the aircraft can let us know by standing up before the fasten your seat belt sign is turned off.» Vi blir sittende. Og ler.

Fortsett å lese «BBQ og flate insekter»

Apekatter på bordene i Byron Bay

DSCF3286.JPGJonson street syder av liv, og det er lørdag kveld. Vi har kommet inn i rutinen. Strandliv, småhandling, vorspiel, middag og fest før de største kjøttmarkedene inntas uten den minste hemning. Jeg er tilbake i byen hvor jeg mistet all uskyld for syv år siden. Kjærlighet, alkohol, reiselyst, sorg, glede og et utall livsrefleksjoner fikk sin fødsel i den gamle hvalfangerbyen, som på 60-70-tallet ble Australias Flower Power-ikon nummer 1. Siden har backpackere hvalfartet byen for å surfe, elske og røyke hasj. Jeg må innrømme nøkternhet i to av de tre parametrene.

Fortsett å lese «Apekatter på bordene i Byron Bay»

Fire hjul og en pyton

DSCF3267.JPG– Hold fast!
Åsmund advarer jentene, og jeg griper etter giret med venstre hånda.
– Ned i andre! Fort! Ikke brems! Hold turtallet! Instruksjonene hagler fra dreven ambulansesjåfør, og svett daglig leder graver i 14 år gammel kjøreskolekunnskap. Niks. Olsen Trafikkskole på Sørumsand inkluderte ikke strandkjøring i 80 km/t i obligatorisk grunnopplæring. Jentene i baksetet konstaterer grop i kjørebanen og sitter med hodene plantet i taket og gryter og kar flakser veggemellom i bagasjen. – Bare ikke whiskyflaska knuser, tenker jeg.

Fortsett å lese «Fire hjul og en pyton»

Shop and go up north

DSCF3238.JPGEn sølvgrå Toyota Aurion svinger inn gjennom et nedlagt bilverksted og laster opp noen dusin øl, en rekke vinkartonger og en helflaske whisky. Vi er innom en drivethrough-liquershop, og fyller opp proviant foran tre dager på Fraser Island, med firehjulstrekk i sandlig villmark. Siste overnatting i sivilisasjonen blir i Hervey Bay, på Palace Backpacker Hostel.

Fortsett å lese «Shop and go up north»

Nyttårsaften i to kanaler

IMG_3006.JPGDet ringer på, og vi åpner døra ut til resten av niende etasje på Sheraton on the Park i Sydney, Australia. Utenfor står en mann med tversover og en bøtte med is. – Thank you, svarer vi og bringer bøtta til et mørkt skrivebord i rom 906, hvor en flaske hvitvin, en whisky og fem nordmenn venter i entusiasme.

Fortsett å lese «Nyttårsaften i to kanaler»

Siste reisebrev

Den maatte selvsagt komme. Den siste dagen. Dagen da jeg forlot Australia. Og Juliet.

Juliet. Som betydde saa mye for meg naar jeg dro fra Norge. Som ble kald naar jeg ba om hennes kjaerlighet. Som ble forvirret over at jeg reiste jorden rundt for henne. Som jeg endelig fikk snakket ordentlig med den siste natten. Som jeg tok ut min frustrasjon paa og som tok ut sin frustrasjon paa meg. Som klemte meg. Holdt min haand. Danset med meg. Som jeg kysset farvel til imorres. Som fortsatt betyr mye for meg.
Og som jeg graater over i sete 49K paa vei til Bangkok.

Fortsett å lese «Siste reisebrev»

Siste reisebrev fra Byron Bay

Farvel Byron,

I godt over en uke har jeg vært i denne byen. Dagene har gått fort og nettene enda fortere. Jeg har en uke igjen, og har opplevd så mye og truffet så mange at både kropp og sjel begynner å bli sliten. Jeg har opplevd turen min som en reise inn i meg selv, vel så mye som en reise ut i verden. Slik vi ofte opplever det når vi er ute og reiser, så eier vi en liten del av verden når vi kommer tilbake. Jeg begynner å forstå den ekstreme utadvendtheten til mennesker som har levd backpackertilværelse over tid.
Fortsett å lese «Siste reisebrev fra Byron Bay»

Tilbake i Byron bay

Jeg er tilbake i Byron Bay. Et halvt døgn nord for Sydney. Jeg har vært her en halv uke nå.

Jeg er i byen fordi den på et eller annet mystisk vis pirrer meg. Og uante mengder backpackere. Jeg bor på Backpackers Inn, et sentralt beliggende hostel med femmannsrom, stort felleskjøkken og svømmebasseng. Vi er sikkert rundt 50-60 backere i alderen 17-30, røfflig anslått. Det blir en del festing av slikt.
Fortsett å lese «Tilbake i Byron bay»