Apekatter på bordene i Byron Bay

DSCF3286.JPGJonson street syder av liv, og det er lørdag kveld. Vi har kommet inn i rutinen. Strandliv, småhandling, vorspiel, middag og fest før de største kjøttmarkedene inntas uten den minste hemning. Jeg er tilbake i byen hvor jeg mistet all uskyld for syv år siden. Kjærlighet, alkohol, reiselyst, sorg, glede og et utall livsrefleksjoner fikk sin fødsel i den gamle hvalfangerbyen, som på 60-70-tallet ble Australias Flower Power-ikon nummer 1. Siden har backpackere hvalfartet byen for å surfe, elske og røyke hasj. Jeg må innrømme nøkternhet i to av de tre parametrene.

Denne gangen er det lite som minner om backpacking. Vår bil står i garasjen under en stor leilighet nært alt i Byron. Vi drikker champagne, og priskontrollen på øl, som hersket i 2002, er fullstendig borte. Jeg drikker det jeg synes er godt. Ikke det som er billig.
Imidlertid er det umulig å omgå de 7500 backpackere som besøker byen hver uke, og for en 32 år gammel singel mann er det vanskelig å takke nei til dansing på bordene og toppløs servering på Byron Bays krysning mellom Tiger Tiger og Blaze Go Go-bar. Utestedet “Cheeky Monkey” er manifesteringen av det enkle liv, med piker, vin og sang.

Vi danser oss gjennom natta, ender opp rundt et bål på stranda og vasser gjennom bølger fra det urolige havet som slår mot oss.

Det er få bekymringer i Byron Bay, og hippiekulturen virker tiltalende de få dagene vi tilbringer her. Jeg tenker på årene som har gått siden sist jeg var her, og hvor lett jeg kunne gitt opp alt jeg hadde den gangen for den jeg elsket.
Slikt er ikke så lett lenger. Selv om jeg fortsatt elsker denne siden av ekvator. Riktignok med 13 timers tidsforskjell fra Byron Bay.

Det er stjerneklart over terrassen med provisorisk søppelbøtte-ølkjøler og plastmøbler som like gjerne kunne vært fra plantasjen, som fra en lokal forhandler her nede. Månen er stor og klar og jeg erindrer at noen en gang ba meg tenke på at det kun er én av den, og så lenge vi kan se på den samtidig er ikke alt håp ute.

Verden er ikke så stor. Men den har ikke blitt mindre siden 2002. Dessverre.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply