Shop and go up north

DSCF3238.JPGEn sølvgrå Toyota Aurion svinger inn gjennom et nedlagt bilverksted og laster opp noen dusin øl, en rekke vinkartonger og en helflaske whisky. Vi er innom en drivethrough-liquershop, og fyller opp proviant foran tre dager på Fraser Island, med firehjulstrekk i sandlig villmark. Siste overnatting i sivilisasjonen blir i Hervey Bay, på Palace Backpacker Hostel.

Vi har kommet oss fra Sydney, hvor festlighetene jeg innledet i forrige reisebrev, tok oss til et av byens inn-steder, Ivy, et flere etasjers dance og VIP-inferno, med høy coolness-faktor. Likevel holdt vår casual stil stand, og vi gled inn forbi Vincent Chase fra dramaserien “Entourage” og blondiner med push-up, stay-up og hold-up. Dog, samme hvor fjongt og utilgjengelig en partykåk forsøker være, er det noe ved Australsk laidback-holdning som gjør at jordnære nordmenn føler seg velkommen uansett.
Og selv om kebaben fra Storgata i Oslo måtte byttes ut med døgnåpen McDonalds, så var godfølelsen på plass da vi kløv i seng tidlig morgen natt til lørdag.

Paddington Marked ligger noen stopp videre fra 380-bussen utenfor hotellet vårt, og da jentene hadde fått unnagjort veske-rekognosering i shoppinghimmelen, hoppet Åsmund og jeg i en drosje rett fra Sony Store i George Street, og møtte de tre på puben i Paddington bydel. Det er en grunn til at australsk ungdom trives så godt i London, – de behøver ikke lære seg et eneste nytt gatenavn.

Og hva gata vi kravlet oss nedover den ettermiddagen heter, må det nok hjelp til for å huske, men den bød på tequilarunder, longdrink-pitcher og kaffe avec. Så før klokka var blitt elleve snurret rom og cola rundt i cachasa…

Fraser Island skjærer oss vekk fra kommunikasjon med omverdenen fram til onsdag, og fra alle vi har møtt på vår vei, har vi hørt at det er noe man må ha med seg. Med spesialbil, telt, soveposer, proviant og speidern-lynkurs skal vi oppleve øya på mest mulig ekte vis. Så får vi se hvordan kontorfingrene fra Oslo takler den utfordringen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply