Reisebrev fra Noosa

Surfers Paradise, Brisbane, Noosa – en natt her og en natt der. Jeg har snirklet meg opp langs østkysten, og nådd mitt siste reisemål, Noosa, en liten by noen timers busstur nord for Brisbane.
Jeg har vært her et par dager nå, men på tross av selverklært mesterlig rettningssans, forstår jeg lite av hvor jeg egentlig befinner meg. Noosa er et sammensurium av øyer og forskjellig landsbysentra. Noe av skylden for min desorientasjon må vel overnattingsstedet ta. De to siste nettene har jeg tilbrakt på North Shore Retreat, et vakkert men avsidesliggende vandrerhjem for backpackere. Femten minutter ut fra Noosa med hostellets egen buss og ferge, så er jeg brått kastet inn i det tradisjonelle bildet av Australia. Kenguruer i hagen, bare meter unna hyttene våre, og koalaer i trærne over resepsjonen. Det er vilt og vakkert, og uten lysforurensing er den klare nattehimmelen, kombinert med oppvarmet basseng og gresshoppespill en opplevelse verdt langt mer enn de 70 kronene jeg betaler per natt.

Noosa er et perfekt utgangspunkt for de som vil oppleve solskinnskystens attraksjoner. Rett nord ligger Fraser Island, vakrere enn noe annet, har jeg blitt fortalt, og rett sør ligger Australia Zoo, drevet av Steve “These Crocodiles are amazing” Irwin, mannen fra Discovery-channel. Vel, vel, jeg får spare de opplevelsene til neste gang.

Verden har blitt et lite sted, jeg har ikke lenger oversikt over antall mennesker jeg har møtt på min reise her i Australia. Vi møtes for en kort stund, og bryter opp for å reise hver vår vei. Likefullt treffes noen av oss igjen, og her jeg bor nå, på Koala Resort midt i Noosa by, traff jeg tilfeldig fire britiske venner jeg møtte i Byron. Small world.

Imorgen reiser jeg tilbake til Brisbane for å gjøre meg klar til retur. Jeg skal møte Juliet der, og ser fram til det. Det er liten tvil om at jeg kommer tilbake til Australia, om enn ikke for de samme grunner, så for å oppleve mer av verden og dette landet. Jeg har filmet timesvis her nede, og gleder meg til å vise noe til dere når jeg kommer hjem.

mvh Eskil
Koala Resort, rom 30, 15.04.2002


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply